The Direct Doorwas - Plop, Plop, Fizz, Fizz, Oh, What An Doorwas It Is!

Att inte veta är aldrig kul – testa smarter marketing istället

Det här med att aldrig veta eller få klarhet i saker och ting är inte speciellt kul. Man vet liksom inte riktigt vad som är bra eller dåligt. När det kommer till marknadsföring kan det vara en riktig dödsstöt eftersom man spenderar massiv med pengar på något som faktiskt inte ger något. Så vad är då lösningen? Enligt många experter är det bäst att få professionell hjälp med att analysera sin marknadsföring. Det här gör att man får en tydligare bild om vem som är huvudmålgruppen och hur man ska kunna nå honom eller henne. Rätt intressant va? Men smarter marketing handlar om mycket mer än att bara veta vem man ska rikta sig till. När man vänder sig till en byrå som håller på med smartare marknadsföring får man väldigt bra input hur varumärket ska byggas upp. Vad betyder det? Vissa mål i ens marknadsföring är så klart kortsiktiga, exempelvis när man har en kampanj. Målet är tydlig: Du vill att så många som möjligt ska köpa dina produkter, eftersom den är överlägsen konkurrenterna och det måste bara alla veta. En sådan kampanj är otrolit bra, men är det slutet i din marknadsföring? Vad händer egentligen efter? Tänk alltid på ditt varumärke. När du gör det får du en tydligare bild av vad som är viktigt för just ditt företag, oavsett om det är AB eller enskild firma. När man vänder sig till ett bolag som kan smartermarketing lägger de upp en strategi som gör att man får ett helhetsgrepp om sin marknadsföring. Vad är fördelen med det? Inget historiskt slag har någonsin haft någon framgång utan en bra strategi. Med det sagt måste du vinna slaget om kunderna och det på deras plan. Hur gör man det. Låt ditt varumärke bli mänskligt. Låt det bli en person som alla tycker om. Tänk ICA. ICA är inte en logga med röda bokstäver. Nej, Ica är Stig. Du vill vara som Stig. Stig är schysst. Bli stig. Du kommer sälja mer.